Voligop® Réz

Voligop® Réz

Voligop® Réz

EGYETLEN MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA – TÖBB MIKROELEMET TARTALMAZÓ SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® Réz - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya. Javasolt felhasználás helyspecifikus szaktanács alapján, kerülendő a túladagolás. Szántóföldi, kertészeti kultúrákban, gyümölcs- és szőlőtermesztésben lombkezelésre általában 0,5-1,3% töménységben javasolt a termék használata.

A réz nélkülözhetetlen a fotoszintézisben, a légzésben, a vízháztartásban, a növekedésben, az asszimilációban, a ligninképzésben és a sejtfalszilárdításban, a betegség-ellenállóságban és a szárazságtűrésben.

A réz hiányára legérzékenyebb növények a kalászosok (javasolt az őszi kezelés is), alma, körte, őszi- és kajszibarack (őszibarackban csak a vegetációs időn kívül szabad használni a terméket a magas perzselési kockázat miatt), szilva és cseresznye, citrusfélék, kukorica, napraforgó, cukorrépa, lucerna, rostnövények, saláta. Javasolt a kerti gyep ápolására, de csak a fűnyírást követő 48 óra eltelte után. A réz javítja a növényi bőrszövetek környezeti hatásokkal, kártevőkkel és kórokozókkal szembeni ellenálló képességét. A termék hatóanyaga másodlagosan hatékony a peronoszpóra típusú gombabetegségek ellen (napraforgó, szőlő, zöldségfélék).

Nem juttatható ki, nem keverhető erősen lúgos készítménnyel! Nem ajánlott keverni gyomirtó és/vagy olajtartalmú szerekkel.

Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében. Előkészítés és alkalmazás közben megfelelő védőkesztyű, védőruházat, arc- és szemvédő használata ajánlott.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L;1000L