Voligop® NitroMol

NitroMol®

Voligop® NitroMol

EGYETLEN MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® NitroMol - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya. A   nitrogén hasznosulásához nélkülözhetetlen a molibdén jelenléte. A Voligop® NitroMol optimális arányban tartalmazza a nitrogén hasznosulásához szükséges molibdént.

Használata javasolt helyspecifikus szaktanácsadás alapján valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 25-40 l/ha mennyiségben kelés után, sorközbe, egyszeri vagy osztott kijuttatással (kelés után, majd két héttel később) bedolgozva a talajba.

Kijuttatható vetéssel egymenetben közvetlenül a magárokba juttatva a magnyomó pálca segítségével, illetve sorközművelő kultivátorral, vagy erre a célra kifejlesztett sávművelő tápkultivátorral - 25 l/ ha Voligop® NitroMol felhasználása javasolt kiegészítve a szükséges 35 liter vízmennyiséggel. A csírakárosodás elkerülése érdekében a Voligop® NitroMol a vetett (kukorica) szemek alá és mellé 5-5 cm-re kerüljön!

Talajba injektálásával az általánosan használt nitrogénmennyiség akár 25-50%-kal is csökkenthető, amely annak köszönhető, hogy jóval hatékonyabb lesz a nitrogén felhasználása a növényben, mert közvetlenül a gyökerekhez kerül a hasznosulásához fontos molibdén. Öntözéses növénytermesztésnél a vegetáció időszakában kijuttatható az öntözővízzel együtt.

A termék nem keverhető kalcium-nitrát, mész ammónium-nitrát, ammónium-nitrát (pétisó), kálium-nitrát és szuperfoszfát műtrágyákkal!

Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L;1000L