Voligop® KáliFosz

Káli-Fosz®

Voligop® KáliFosz

TÖBB MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® KáliFosz - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya. Javasolt alkalmazás helyspecifikus szaktanács alapján.

A foszfor a növények (és állatok) „energiaitala”! A foszfor és molibdén kölcsönösen stimulálják egymás hatását. Átsegíti a növényt a rendkívül energiaigényes fejlődéskori időszakon.

Javasolt felhasználás: kukoricában a vetéssel egymenetben, napraforgóban a magárokba juttatva. Felhasználható starter trágyázáshoz (sor- vagy fészektrágyázás) 15-20 cm mélyen kijuttatva és/vagy öntöző oldattrágyázással. Kijuttatható vetés előtt mélyszántással beforgatva a talajba a gyökérmélységig 40 l/ha dózisban, csökkentett 60 l/ha vízmennyiséggel; vetéssel egymenetben (közvetlenül a magárokba juttatva a magnyomó pálca segítségével), vagy vegetációs időszak alatt szántóföldi növényeknél 20 l/ha dózisban, csökkentett 40 l/ha vízmennyiséggel; vagy sorközműveléses injektálással a talajba hígítás nélkül.

A Voligop® KáliFosz alkalmazható a klórra érzékeny növények (borsó, bab, saláta, retek, repce, hagyma, zeller, burgonya, káposzta, sárgarépa, uborka, dinnye, paprika, dohány, cseresznye, körte, alma, szilva, citrom, bogyósok, gerbera, krizantém, tűlevelűek) esetében is, intenzív termesztésben pedig kifejezetten ajánlott, a termesztő talajon sekélyen vagy középmélyen bedolgozva. 

Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L; 1000L