Voligop® Mangán

Voligop® Mangán

Voligop® Mangán

EGYETLEN MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA – TÖBB MIKROELEMET TARTALMAZÓ SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® Mangán - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya. Javasolt felhasználás helyspecifikus szaktanács alapján, kerülendő a túladagolás. A kezeléseket általában valamennyi szántóföldi kultúrában 4-6 leveles fejlettségtől javasolt elvégezni 1, legfeljebb 2 alkalommal 0,5-1,8% töménységben, alkalmanként maximum 3-3,5 l/ha dózisban, az adott növény igényének és fenológiai fázisának megfelelően.

Mangánigényes szántóföldi kultúra a kukorica, a cukorrépa, a borsó, a spenót, az uborka (uborkagörbülés kezelésére az első tünetek megjelenésekor és szükség szerint ismételve), a hüvelyesek, a paradicsom, a zab, a spenót, a napraforgó, a repce (az őszi kezelés kiváló reguláló hatású), a cirok és az összes kalászos (aestivum, zab, árpa, durum, tönköly, tönke, alakor). Az utóbbiakban a megdőlés ellen önállóan, esetleg a gombaölő kezelésekkel egymenetben is ki lehet juttatni a terméket.

Ültetvényekben, fásszárú kultúrákban szintén 0,5-1,8 %-ban javasolt a termék használata általában két alkalommal (intenzív gyümölcsnövekedés kezdetekor és a magház/csonthéj kialakulásakor) alkalmanként 3,5-5,0 l/ha dózisban. Csonthéjasok esetében az alkalmazások száma ennél magasabb is lehet. Mangánigényes gyümölcskultúrák: almatermésűek, kivi, a csonthéjasok (őszibarack, szilva, cseresznye, meggy) és a héjasok (melyek még inkább mangánigényesek, mint a többi gyümölcsféle), a citrusfélék és a szőlő. A zöldségfélék (leveles és gyökér), a hagymafélék, a burgonya, a virágos dísznövények és a lomblevelű fák szintén magas mangánigényű kultúrák. Az őszi vetésű növényeknél ajánlott a téli nyugalmi állapot előtti kezelés elvégzése.

A mangán – a vashoz és a magnéziumhoz hasonlóan – rendkívüli enzimaktivátor. A mangán segíti a foszfor és a kalcium felvételét is.

Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében. Előkészítés és alkalmazás közben megfelelő védőkesztyű, védőruházat, arc- és szemvédő használata kötelező.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L; 1000L