Voligop® Kén Extra

Voligop® Kén Extra

Voligop® Kén Extra

TÖBB MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® Kén Extra - Klórmentes oldatműtrágya. Javasolt alkalmazás helyspecifikus szaktanács alapján, az adott növény igényének és fenológiai fázisának megfelelően. Általában szántóföldi és kertészeti kultúrákban 3-5 l/ha dózisban más növényvédelmi kezeléssel egymenetben javasolt a kijuttatása. Kiváló hatékonysággal kombinálható magas nitrogéntartalmú folyékony műtrágyával (pl. Voligop® NitroMol 30 l/ha + Voligop® Kén Extra 2 l/ha + Bio Voligop® Molibdén 1-2 l/ha).

A keresztes növények a leginkább kénigényesek, amely mintegy duplája a kalászosok kénfelvételének. A kénhiány következtében csökken az őszi káposztarepce becőszáma és a becőnkénti szemszáma. A repce jellegzetes kénhiány tünete a „fehérvirágúság”. Kezdeti szakaszban a fiatal levelek aprók maradnak, kivilágosodnak, szárba induláskor márványozottá válnak, a továbbiakban kialakuló virágzás elhúzódik, az érés késik, a becők száma és mérete csökken. Napraforgóban kén hiányában szintén halványabbak a virágok, valamint csökken a kaszatok száma és azok olajtartalma. A termékünk bizonyos megközelítésben keserűsóként is értelmezhető, amely a kénen túl jelentős mennyiségű magnéziumot is tartalmaz, rendkívül jól szívódik fel levélen keresztül. A levélen keresztül felvett tápanyagok serkentőleg hatnak a gyökértevékenységre is. A magnézium a klorofill szerkezeti eleme, meghatározó szerepe van a növények fotoszintézisében, csak a csúcsirányban mozog a növényben. A magnéziumhiány először az idősebb leveleken jelentkezik, a károsodott levelek korán lehullanak. A Voligop® Kén Extra lombtrágya alkalmazását 2-3 napon belül látványos zöldítő hatás kíséri.

Kalászosokban aszály esetén, a szilárdműtrágyák gátolt felvehetősége miatt, javasolt a Voligop® Nitrogén Extra 5-15-20 liter/ha plusz Voligop® Kén Extra 2-5 liter/ha plusz Bio Voligop® Molibdén 0,5-1 l/ha együttes kiadása a kalász növekedése alatt a virágzás kezdetéig. Fehérjenövényekben - szója, borsó - a fehérjetartalom, olajos növényekben - napraforgó, olajretek, olajmák, olajtök - az olajsavtartalom növelésére javasolt használni virágzás előtt.

A kén fontos eleme a zsírsavak szintézisének és alkotórésze több gazdasági növény illóanyagának is. Kifejezetten kénigényes növények: repce, mustár (keresztesvirágúak), napraforgó, szója, borsó, burgonya, kalászos, kukorica, hagymafélék, sárga- és fehérrépa, cukorrépa, káposzta, lucerna, dohány, fűfélék, gyümölcsfélék.

Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L; 1000L