Voligop® Kalcium

Voligop® Kalcium

Voligop® Kalcium

EGYETLEN MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® Kalcium - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya. Javasolt alkalmazás helyspecifikus szaktanács alapján.

Almatermésűek: a vegetációs időszak folyamán 6-8 alkalommal, a zöld dió mérettől a tervezett betakarítás előtt mintegy 20 nappal bezárólag 5,0 l/ha dózisban. Őszi- és kajszibarack: sziromhullástól 7-14 naponkénti permetezési gyakorisággal 3-4 alkalommal, 4-5 l/ha dózisban. Cseresznye, meggy, szilva: színesedés kezdetétől a várható szedést megelőző 2. hétig 3-5 alkalommal, 4-5 l/ha dózisban a gyümölcsrepedés megelőzésére. Szamóca: gyümölcsnövekedéstől kezdődően 2-3 alkalommal, 4-5 l/ha dózisban a betegségekkel szembeni ellenállóképesség növelésére. Kivi: virágzás után a végleges termésméret eléréséig több alkalommal, 1-2 l/ha dózisban a jobb gyümölcsminőség érdekében. Szőlő: fürtzáródástól zsendülés elejéig 2-3 alkalommal, 3-5 l/ha dózisban. Összességében növeli a gyümölcs savtartalmát, javítja a növényi kultúrák terméshús-minőségét és tárolhatóságát.

Káposztafélék: fejképződéstől kezdődően 2-3 alkalommal, 4-5 l/ha dózisban. Paprika, paradicsom: terméskötödéskor és bogyónövekedéskor javasolt 0,1-0,5% töménységben (7-14 naponta 4-5 l/ha dózisban). Fólia alatt maximum 22 Co-ig használható a készítmény. Uborka: terméskötődéstől végig a szedés alatt is 3-4 alkalommal 3-5 l/ha dózisban javasolt a használata a levélbetegségek megakadályozására. A kalcium a tartószövetek építőköve, de csak a megfelelő mennyiségű bór jelenlétében!

Nem keverhető foszfát- vagy szulfáttartalmú készítményekkel! Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott összetevő a permetlében.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L;1000L