Voligop® Foszfor

Voligop® Foszfor

Voligop® Foszfor

TÖBB MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® Foszfor - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya. Javasolt alkalmazás helyspecifikus szaktanács alapján.

A foszfor a növények (és állatok) „energiaitala”!

Levéltrágyázáskor valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 0,8-1,3 %-os töménységben javasolt a termék kijuttatása (általában 3-5 l/ha dózisban). Zöldségfélékben, dísznövényekben beöntözéssel vagy permetezéssel kipalántázást követően a gyökeresedés serkentésére 0,1%-0,5% töménységben használjuk. Különösen foszforigényes kultúra a zöldborsó és a bab, kezelésük javasolt már 15 cm-es fejlettségtől. Felhasználható starter trágyázáshoz is 6-8 l/ha dózisban a magágy előkészítéssel egymenetben a talajra/talajba kijuttatva. A gyümölcsösökben segíti a végleges gyümölcsméret kialakulását, illetve az intenzív színeződést 3-5 l/ha dózisban 1-2 alkalommal. Klórra érzékeny növények esetében is javasolta a termék használata.

A foszfor és a molibdén kölcsönösen stimulálják egymás hatását. A levélen keresztül felvett foszfor néhány óra múlva eljut a növény valamennyi részébe. A gyümölcs-, virág- és zöldségfélék intenzív színeződésének a foszfor a meghatározója. A zöldségfélék lombtömegükhöz viszonyítva a legtöbb foszfort tenyészidő elején veszik fel, a hasznosítás üteme később már folyamatosan csökken a betakarításhoz közeledve.

Tanácsos figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L;1000L