Voligop® Cink

Voligop® Cink

Voligop® Cink

EGYETLEN MAKROELEMET TARTALMAZÓ, FOLYÉKONY SZERVETLEN TRÁGYA – TÖBB MIKROELEMET TARTALMAZÓ SZERVETLEN TRÁGYA

Voligop® Cink - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya. Javasolt felhasználás helyspecifikus szaktanács alapján.

Lombtrágyázás javasolt 0,5-1,3 % töménységben (általában 3,0-5,0 l/ha dózisban) számos kultúrában. A termék használata során kerülendő a túladagolás.

Cinkigényes szántóföldi kultúrák: kalászosok, kukorica, fűfélék, pillangós virágú és szálas takarmányok, repce, mák (őszi és tavaszi), len, mustár, olajretek, cukorrépa, cirok, burgonya, paradicsom, paprika, hagymafélék, lucerna, hüvelyesek (szója, borsó, bab). Ezeknél a gyökeresedés elősegítésére, gyökértömeg és lombfelület növelésére, valamint a szemképződésre javasolt a termék használata.  A cink használata csökkenti a burgonya poros varasodását.

Cinkigényes gyümölcskultúrák: almatermésűek, bogyós gyümölcsűek (szőlő, bodza), csonthéjasok (cseresznye, meggy, szilva, őszi- és kajszibarack), héjas gyümölcsűek (dió, mogyoró, mandula, gesztenye), kivi. A termék összességében növeli a gyümölcsök savtartalmát, minőségét, mennyiségét.  Kültéri dísznövények, díszfák, díszcserjék, fák, bokrok, fenyőfélék esetében a fiatal növényi részek differenciálódásában játszik kulcsszerepet a cink.

Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében. Előkészítés és alkalmazás közben megfelelő védőkesztyű, védőruházat, arc- és szemvédő használata ajánlott.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 20L; 1000L